Pani Tonia slynie u nas w pracy z przygotowania wysmienitych potraw. Zostalam dopuszczona do niektorych tajemnic.
Dzis ogorki w pomidorach :)
Gdy dotarlam na miejsce to z letniej kuchni wybudowanej na podworku juz pachnialo i bulgotalo.
Na kuchence stal najwiekszy garnek jaki byl w domu.W garnku apetyczne kolory.
Zostalo mi tylko zamknac te pysznosci w sloiki.
3 kg ogorkow
0,5 kg cebuli
0,5 kg marchewki
10 szt papryki
1l soku pomidorowego
1 szklanka oleju
1 szklanka octu
1 szklanka cukru
1 lyzka soli
ogorki pokroic w dosc duze kawalki, cebule i marchewkei papryke drobno pokroic .
Warzywa wrzucic do garnka, dodac sok i przyprawy i gotowac 20 min. Przelozyc gorace do sloikow zakrecic i odwrocic zeby sloiki zlapaly ( przepis na 6 litrowych sloikow)
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz